Terug

Auto leasen Kennisbank Dit zijn de meest populaire elektrische leaseauto’s

Dit zijn de meest populaire elektrische leaseauto’s

De laatste jaren is het aantal elektrische auto’s dat over de wegen rijdt snel toegenomen, mede door diverse maatregelen die het kabinet heeft genomen om het adoptieproces van elektrische auto’s te versnellen. Zo is er sinds 1 januari 2019 een subsidie beschikbaar voor particulieren die een elektrische auto aanschaffen of leasen. Ook bedrijven kunnen gebruikmaken van fiscale voordelen als ze kiezen voor een elektrisch bedrijfsauto.

Meer lezen
Tags:
Electrisch Elektrisch leasen Audi

Het grootste voordeel van elektrisch leasen is de lagere bijtelling voor de bestuurder. Dit bijtellingspercentage is in 2022 16% tot een fiscale waarde van €35.000,-. Alles boven de €35.000,- heeft een bijtellingspercentage van 22%. Daarnaast ligt de kostprijs per kilometer voor een elektrische auto lager dan voor een auto met verbrandingsmotor. Dit geldt met name wanneer je veel kilometers maakt.

Naast de financiële stimulansen spelen ook andere factoren mee in de groeiende populariteit van elektrische auto’s. Zo is er steeds meer bewustwording over het belang van duurzaamheid en milieuvervuiling. Elektrische auto’s produceren geen CO2-uitstoot en zijn daarom een goed alternatief voor traditionele benzine- of dieselauto’s. Daarnaast zijn ze steeds beter toegankelijk geworden dankzij het toegenomen aanbod en verbeterde technologieën zoals snelladers, waardoor je binnen 30 minuten tot 80% de accu van de auto op kunt laden.

Populaire elektrische leaseauto’s in Nederland

In Nederland zijn er verschillende elektrische leaseauto’s beschikbaar. Op dit moment zijn de meest populaire modellen de Tesla Model 3, de BMW i3 en de Audi e-tron. We vertellen je hieronder meer over deze modellen, dus lees zeker door.

Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is een elektrische auto die in 2017 werd geïntroduceerd door het Amerikaanse bedrijf Tesla Motors. Het is de opvolger van de Tesla Model S en wordt gebouwd in de Gigafactory 1 in Nevada. In oktober 2018 kwam de long range versie uit, die een actieradius heeft van 640 kilometer volgens EPA. De standaard versie kan 340 kilometer rijden. Sinds april 2019 wordt ook een Performance-versie geproduceerd met een 0-100 km/u tijd van 3,4 seconden. De Model 3 is uitgerust met autopilot-technologie, die de auto in staat stelt zelfstandig te rijden.

BMW i4

De BMW i4 is een elektrische auto die in 2020 op de markt kwam. Het is gebouwd op hetzelfde platform als de BMW 4-serie en heeft vergelijkbare afmetingen. Het design van de i4 is modern, met slimme lijnen en een sportieve uitstraling. De aandrijflijn bestaat uit twee elektromotoren die samen 414 pk produceren. Dankzij deze krachtige motor kan de i4 in slechts 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. De batterij van de i4 heeft een capaciteit van 80 kWh, wat genoeg is voor een WLTP-range van 435 kilometer. Daarnaast beschikt de BMW i4 over diverse innovatieve technologieën, zoals inductieladen en overdag parkeren zonder stroomverbruik.

Audi E-Tron

De Audi E-Tron is dé elektrische SUV voor mensen die willen genieten van het rijden zonder daarbij in te leveren op comfort of prestaties. De E-Tron combineert het beste van twee werelden: het uiterlijk en de ruimte van een SUV, gecombineerd met de sportieve handling van een Audi. Het resultaat is een elektrische auto die net zo plezierig is om in te rijden als elke andere Audi. De krachtige motor maakt de E-Tron snel en wendbaar, terwijl de geavanceerde technologie ervoor zorgt dat je altijd optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare energie. Dankzij het regeneratieve remsysteem wordt er tijdens het afremmen energie gegenereerd en opgeslagen in de batterij, waardoor je langer door kan rijden zonder bij te laden. Met een maximale actieradius van 500 kilometer hoef je nooit bang te zijn dat je strandt met een lege batterij. Gaat je voorkeur uit naar een sportief model? Ook dan zit je goed, namelijk met de Audi E-Tron Sportback.