Terug

Auto leasen Kennisbank Voordelen van een auto leasen in plaats van kopen

Voordelen van een auto leasen in plaats van kopen

In de huidige economische klimaat zijn consumenten voortdurend op zoek naar manieren om slim met hun geld om te gaan, vooral als het gaat om grote aankopen zoals een auto. Het kopen van een auto is een aanzienlijke financiële verplichting, maar helaas wel eentje die noodzakelijk is. Vaak gaat een auto ook nog eens gepaard met hoge afschrijvingskosten en onderhoudslasten. Wat als je nou veel van deze factoren weg kan halen door een auto te leasen in plaats van kopen? Hier duiken we in de voordelen van het leasen van een auto boven het kopen ervan en waarom leasen voor jou een betere optie kan zijn.

Meer lezen
Tags:

Voordelen van een auto leasen in plaats van kopen zijn

  • Minder investering
  • Vaste maandelijkse kosten
  • Nieuwste modellen
  • Geen zorgen over onderhoud
  • Geen gedoe met inruilwaarde
  • Flexibiliteit

Je hebt minder investering nodig

Wanneer je een auto koopt, heb je vaak een aanzienlijke aanbetaling nodig. Bij het leasen daarentegen zijn de voorafgaande kosten vaak veel lager, en soms is er zelfs geen aanbetaling vereist. Hier tegen over staat wel dat je maandelijks een betaling moet doen, maar grote kans dat je dit vaak makkelijker kan missen dan het aankoopbedrag in een keer.

Vaste maandelijkse lasten

Leasen biedt de zekerheid van vaste maandelijkse betalingen, waardoor je gemakkelijk kunt budgetteren. Dit in tegenstelling tot de onvoorspelbare onderhoudskosten die kunnen optreden bij het bezit van een auto. De maandelijkse lasten bevatten vaak alles behalve brandstof. Dit wisselt wel per lease variant, dus het is goed om te onderzoeken wat voor jou van toepassing is wanneer je zakelijk of privé gaat leasen.

Nieuwste modellen

Stiekem vinden we het allemaal leuk om in de nieuwste auto’s te rijden. De realiteit is helaas dat dit niet voor iedereen toegankelijk is, behalve als je een auto least! Wanneer je een auto least heb je de keuze uit de nieuwse modellen van verschillende merken, wat ook betekent dat je toegang hebt tot de nieuwste technologie en veiligheidsfuncties. Auto’s worden namelijk ieder jaar veiliger en daar kan jij van profiteren!

Geen zorgen over onderhoud

Nieuwere auto’s hebben meestal minder onderhoud nodig, en sommige leaseovereenkomsten bieden zelfs onderhoud aan die de kosten van routine-onderhoud dekken. Dit valt dus ook onder die maandelijkse lasten waar we het net over hadden! Scheelt weer extra uitgaven wanneer je langs de weg staat.

 

Lees meer over hoe onderhoud bij lease-auto’s werkt.

Geen gedoe met inruilwaarde

De waarde van een nieuwe auto daalt snel, vooral tijdens de eerste paar jaar. Met leasen hoef je je geen zorgen te maken over de afschrijving of het inruilen van je auto; aan het einde van je lease lever je gewoon de sleutels in en kies je je volgende auto. Zo weet je altijd dat je een eerlijk bedrag voor je auto terug krijgt én dat deze daadwerkelijk weer wordt ingenomen.

Goed om te weten is wel waar je op moet letten bij het inleveren van je auto.

Flexibiliteit

Leaseovereenkomsten bieden vaak flexibiliteit in termen van kilometrage en termijnduur, waardoor je een plan kunt kiezen dat past bij je rijbehoeften en financiële situatie. Het is wel verstandig om goed van te voren onderzoek te doen naar je situatie en behoeften, omdat deze flexibiliteit afneemt nadat je een plan hebt afgesloten. Gelukkig zijn er genoeg online bronnen, zoals Auto-leasen.nl, waar veel informatie te vinden is over wat voor jou de juiste keuze is.

Auto leasen versus kopen

Het leasen van een auto kan een financieel verstandige keuze zijn die past bij ons moderne levensstijl. Je kan op een makkelijke manier genieten van de voordelen van een nieuw voertuig, zonder de financiële lasten die gepaard gaan met het kopen van een auto. Voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om je persoonlijke omstandigheden en beide opties zorgvuldig te overwegen. Een goed begrip van je eigen financiën en rijgewoonten, samen met een grondige evaluatie van de voor- en nadelen van kopen en leasen, zal je helpen de beste keuze te maken voor jouw situatie.

 

Op zoek naar de beste lease deals?

Die vind je op auto-leasen.nl

Bekijk ons aanbod!