Terug

Auto leasen Kennisbank De beste kleine elektrische auto’s

De beste kleine elektrische auto’s

Nu steeds meer steden auto’s met uitlaat beginnen te weren worden elektrische auto’s steeds populairder. In grote steden zien we steeds vaker elektrische auto’s en laadpalen in ieder straat. Gelukkig zijn er genoeg kleine elektrische auto’s die perfect zijn om te rijden en vooral te parkeren in grotere steden zoals Amsterdam.

Meer lezen
Tags:

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een elektrische auto te leasen in plaats van op fossiel brandstof. Er is steeds meer aanbod in verschillende modellen, van de Tesla tot aan de klassieke merken zoals Volkswagen en Mercedes. Maar veel van deze auto’s zijn nog vrij fors en nemen veel ruimte in. Vooral wanneer je in een drukke stad woont of werkt is het lastig om de elektrische auto dan overal te kunnen parkeren. Gelukkig zijn er ook steeds meer kleine elektrische auto’s, die bijna niet meer onderdoen voor hun grote tegenhangers. Zero emissie zones? Laat ze maar komen met deze drie kleine elektrische auto’s.

De meest populaire elektrische auto’s

  • Fiat 500e, een tweede leven voor een icoon
  • Peugeot e-208, dé populairste elektrische auto van nu
  • Renault Twingo Z.E., veelzijdig en praktisch
  • Nissan LEAF

Denk je er over na om een elektrische auto te leasen? Lees dan vooral waar je op moet letten met een elektrische auto tijdens het leasen.

Fiat 500e

Met een actieradius van circa 200 kilometer is de Fiat 500e de perfecte auto voor stedelijk vervoer. Door de compact afmetingen is de auto makkelijk te parkeren en te navigeren in de drukte van de stad. Laat je echter niet voor de gek houden, want met een vermogen van 95pk en 70KW ben je zo weg tijdens het vertrekken. Het is de ideale herleving voor een van de meest iconische auto’s en zorgt ervoor dat je zonder enige uitstoot overal kan én mag rijden.

Peugeot e-208

De elektrische variant van de standaard Peugeot 208 en al niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Grote kans dat je de okergele model al ergens hebt zien rijden! Niet gek overigens, want de specificaties zijn niet mis; met een vermogen van 100 kW wat zich vertaalt tot 136 pk en een bereik van 340 km hoef je niet meer alleen in de stad te blijven met deze auto. Heb je een snellaadpunt gevonden, dan kan je in minder dan 30 minuten weer vertrekken. De Peugeot e-208 laat zien dat kleine elektrische auto’s niet veel hoeven in te leveren op vermogen en tegelijkertijd een stuk wendbaarder zijn dan de grotere modellen.

Renault Twingo Z.E.

Een fijnere stadsauto dan de Renault Twingo Z.E. ga je niet snel vinden. Met een vermogen van 22.2 kW en 61 pk heeft de auto een bereik van 149 km. Veel meer dan dat heb je gelukkig ook niet nodig met deze compacte auto, die vooral geschikt is voor korte afstanden en forenzen richting de stad. Gelukkig merk je van binnen in de auto niks van de kortere range, aangezien de wagen voorzien is van alle luxe voorzieningen die je mag verwachten van een Renault.

Nissan LEAF

Met een modern en stijlvol ontwerp valt de Nissan LEAF direct op tussen de andere elektrische auto’s. Combineer dit met een van de meest comfortabele rijervaringen die je van een elektrische auto kan verwachten en je snapt wel dat de LEAF sinds dat het in 2010 op de markt is gekomen een populaire elektrische auto is. Met een bereik van ongeveer 270 km op een volle batterij kan je de meeste dagelijkse ritten zonder probleem rijden. Doe je de auto ’s avonds aan het stopcontact heb je meer dan genoeg tijd om de lithium-ion batterij op tijd op te laden voor je volgende werkdag.

Vind je droomauto op Auto-leasen.nl

Ieder jaar komen er weer nieuwe, betere en vaak ook mooiere auto’s op de markt. Gelukkig kan je met een lease heel makkelijk de laatste modellen rijden, zonder een grote aanschafprijs in een keer te betalen. Zo kan je kiezen voor een nieuwe auto via private lease of een duurzamere optie via occasional lease. Beide opties vind je op Auto-leasen.nl, waar je de scherpste prijzen én nieuwste modellen auto’s van alle grote merken vindt.