Terug

Auto leasen Kennisbank Wat is private lease?

Wat is private lease?

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto, maar kan of wil je deze niet kopen? Misschien is het dan interessant om gebruik te maken van Private Lease. Door een maandelijks bedrag te betalen mag je gebruik maken van een auto. Wil je weten wat dit precies is en of het past bij jou situatie, lees dan snel deze blog. 

Meer lezen
Tags:
Private lease

Bij auto-leasen.nl merken we dat veel klanten geïnteresseerd zijn in private lease. Net zoals dat het mogelijk is om een zakelijke lease af te sluiten, kan dit ook voor privé gebruik. We gaan wat dieper in op de meest voorkomende vragen die langs komen bij het aan gaan van een private lease. Zo weet jij na het lezen van deze blog of het wat voor jou is.

Wat is private lease?

Private lease, of privé lease, is een vorm van huren waarbij je een vast bedrag per maand betaalt voor het gebruik van een auto. Dit bedrag omvat in de meeste gevallen de kosten van onderhoud, reparaties, verzekeringen, wegenbelasting en pechhulp. De enige kosten die je nog zelf moet dekken, zijn de brandstofkosten en eventuele verkeersboetes. Belangrijk is om te beseffen dat je geen eigenaar wordt van de auto. Nadat het contractduur is verlopen moet je de auto weer terug geven aan de leasemaatschappij, tenzij je hebt afgesproken dat je deze voor de restwaarde mag overkopen.

Wanneer is private lease geschikt?

Private lease is vooral geschikt als je zekerheid wilt over je maandelijkse autokosten. Voor een vast bedrag per maand heb je (bijna) alle kosten gedekt en wordt je niet geconfronteerd met onverwachte reparatiekosten. Het is ook ideaal als je graag elke twee of drie jaar een nieuwe auto wilt rijden. Met private lease kan je een auto rijden als je er geen kan of wil kopen, omdat er geen aanschafprijs is. Het zorgt er dus voor dat je met een kleinere budget alsnog auto kan rijden.

Voordelen van private lease

 • Duidelijkheid over kosten

Met private lease weet je precies wat je maandelijks moet betalen voor de auto. Je hoeft zelf geen onderhoud te plegen en weet dat dit is geregeld door de leasemaatschappij. Geen onverwachte reparatiekosten, verzekeringskosten of andere verrassingen.

 • Geen grote investering vooraf
  Je hoeft niet te sparen voor een grote aanbetaling en kan met een bij jouw financiële situatie passende plan al gelijk een nieuwe auto rijden.
 • Altijd een nieuwe auto
  Met private lease rij je altijd in de nieuwste modellen, die om de paar jaar worden vervangen. Zo weet je dat zeker dat je profiteert van de meest up-to-date technologieën en veiligheidsfeatures.
 • Geen zorgen over verkoop
  Aan het einde van de leaseperiode lever je de auto gewoon weer in. Dus geen gedoe over de verkoop en na denken over hoeveel winst/verlies je maakt. Binnen een dag is het opgelost!

Nadelen van private lease

 • Vaste contractduur
  De meeste private leasecontracten hebben een vaste looptijd, variërend van 12 tot 60 maanden. Het vroegtijdig beëindigen van het contract kan hoge kosten met zich meebrengen.
 • Kilometerbeperking
  Veel private leasecontracten hebben een maximum aantal kilometers per jaar. Ga je hier overheen? Dan moet je per kilometer bij betalen. Zorg dat je dus een plan uit kiest dat goed past bij jouw rijgedrag.
 • Invloed op hypotheekaanvraag
  Een private leasecontract wordt geregistreerd bij het BKR. Dit kan invloed hebben op je mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten.

Conclusie

Private lease kan een uitstekende optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe auto met een stukje zekerheid en geen budget hebben om er een te kopen. Zorg echter dat je vanaf het begin voor jezelf helder hebt welke voorwaarden gelden, zodat je daadwerkelijk zonder zorgen kan genieten van jouw nieuwe auto.

Ben jij nou ook zo enthousiast geworden en wil je snel een van de nieuwste auto’s rijden? Kijk dan in ons assortiment met meer dan 180+ auto’s!