Terug

Auto leasen Kennisbank Waar moet je op letten met een elektrische auto tijdens leasen?

Waar moet je op letten met een elektrische auto tijdens leasen?

Elektrisch rijden wordt steeds meer de norm in Nederland. Ieder merk heeft al meerdere elektrische modellen op de weg rijden, waarvan Tesla toch nog steeds wel de bekendste van is. Niet gek, als je kijkt naar de steeds prijzende benzineprijzen en een groeiende duurzame mindset bij mensen. Zit jij er ook over na te denken om een elektrische auto te leasen? Dan zijn er een paar belangrijke zaken aar je goed op moet letten, zodat je een goede lease periode hebt. Waar je op moet letten tijdens het leasen van een elektrische auto lees je hieronder.

Meer lezen
Tags:

Waarom een elektrische auto?

Laten we eerst kijken naar waarom je zou moeten kiezen voor een elektrische auto. Elektrisch rijden is niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar het is ook vaak een kostenbesparende optie. Hoewel de eerste aanschafprijs van een elektrische auto hoger kan zijn, zijn de operationele kosten meestal lager. Dit komt door goedkopere ‘brandstof’ en minder onderhoud. Bovendien zijn elektrische auto’s vaak voorzien van de nieuwste technologieën, wat het rijden nog aangenamer maakt. Overweeg je dus om elektrisch te rijden maar vind je de prijskaart net iets te duur? Dan kan je elektrisch leasen om de instapdrempel enorm te verlagen.

De voordelen van elektrisch leasen

Als je kiest voor elektrisch leasen, geniet je van het voordeel van vaste maandelijkse kosten. Je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte uitgaven zoals onderhoud of reparaties, want die zijn meestal inbegrepen in je leasecontract. Daarnaast geeft leasen je de mogelijkheid om in de nieuwste modellen te rijden zonder de volledige aankoopprijs te hoeven betalen. Veel leasecontracten zijn ook flexibel en kunnen worden aangepast aan je persoonlijke behoeften, zoals het aantal te rijden kilometers per jaar.

Fiscale Voordelen

In veel landen, waaronder Nederland, zijn er fiscale voordelen verbonden aan het leasen van een elektrische auto. Dit kan variëren van lagere bijtelling tot subsidies voor de aanschaf van een elektrische auto. Door hiervan gebruik te maken, kun je de totale kosten van het leasen aanzienlijk verlagen.

Waar moet je op letten bij een elektrische lease?

Hoewel elektrisch leasen veel voordelen biedt, zijn er ook enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden voordat je de overstap maakt. De eerste punt waar je op moet letten is de actieradius. Dit is de afstand die een elektrische auto kan afleggen op een volle accu. Hoewel de technologie snel ontwikkelt en batterijen steeds beter worden, kan de actieradius van sommige modellen nog steeds beperkt zijn. Vooral in vergelijking met benzine- of dieselauto’s moet je rekening houden met kortere afstanden, hoewel dit ondertussen tot 500 kilometer kan oplopen. . Dit kan een probleem zijn voor mensen die regelmatig lange afstanden afleggen. Het is daarom belangrijk om een model te kiezen dat past bij jouw rijgedrag en behoeften.

Dan komen we bij het tweede aandachtspunt, namelijk de oplaadinfrastructuur. Gelukkig hebben we in Nederland een van de beste laadinfrastructuren van Europa, maar het is alsnog belangrijk om van te voren je rit zo te plannen dat je ergens kan opladen. Het laatste wat je wil is namelijk stil staan langs de weg zonder stroom. Maar je hoeft je geen zorgen te maken; voor 9 van de 10 ritten in Nederland heb je genoeg aan een opgeladen accu. Als je thuis of op het werk kan opladen is dat natuurlijk een enorme pluspunt.

Hoewel de aanschafprijs wegvalt door een leasecontract, zijn de maandlasten bij een elektrische auto vaak welk hoger dan bij een standaard private lease. Reken voor jezelf dus van te voren goed uit of en wat je per maand kan missen om de juiste keuze te maken.

Op Auto-leasen.nl vind je het grootste overzicht van auto’s voor private of zakelijk lease. Dus denk je er over na om een auto te leasen? Met ruim 180 modellen op onze site vind je altijd beste deal voor jouw behoeften.